Mar and friends

De stripfiguren Mar and friends heb ik ontwikkeld tijdens de online lessen. Hieronder een overzicht van de eerste schetsen en tekeningen.

Het begon met het maken van een cartoon over de coronaregels op school. Daarna heb ik de figuren verder uitgewerkt en een stripverhaal getekend. Old school met pen en inkt op mijn lichtbak, want dat geeft mij het meeste ontspanning. Lees het eerste zwart-wit stripverhaal van Artmári en haar vrienden. Ze gaan op een vrolijke en creatieve manier aan de slag om het coronavirus te bestrijden. Daarna heb ik een nieuwe cartoon gemaakt, daar zie je al de onmogelijkheid van alle regels in terug met bubbels enz. Toen de coronamaatregelen niet meer nodig waren heb ik cartoons gemaakt voor school over het belang van lezen (Dat het Alfrink College startte met 20 minuten lezen kwam zelfs op het Jeugdjournaal!).

De naam Artmári heb ik veranderd in Mar, omdat je dat hardop beter kunt uitspreken. De titel is in plaats van ‘Artmári & haar vrienden’ in augustus 2023 ‘Mar and friends’ geworden. Welke figuren komen voor in Mar and friends? Vijf kinderen van ongeveer 12 jaar: Mar, Victor, Ozzie en Mango zijn vrienden. Switcher zit ook in de klas en heeft nog geen vrienden, hij spreekt geen Nederlands en komt uit Spokanië. Twee docenten: Mijnheer Kallum (wiskunde) en mevrouw PandL (kunst). Daarnaast is er nog een professor die de kinderen helpt bij uitvindingen, maar ook ongezouten haar mening geeft: Professor JW (geïnspireerd op de eerste vrouwelijke hoogleraar in Nederland).

Het smallpress A5 tekenboekje voor alle leeftijden is af: Tekenen met plezier! Hierin leggen Mar en haar vrienden uit hoe je met plezier leert tekenen. Voor alle leeftijden en het is het fijnste als je met zijn tweeën gaat tekenen! Te zien bij de Small Press Award vitrine tijdens de Stripdagen Haarlem en ook te koop tijdens Cross comix Rotterdam in september 2024.

(Copyright: Alle afbeeldingen zijn mijn eigendom en mogen alleen met mijn toestemming geprint of gepubliceerd worden in tijdschriften, kranten, webtijdschriften, etc.! Delen op non-commerciële social media accounts (alleen voor privégebruik) is toegestaan.)