Website kunstdigitaal.nl en Enter-control

Sinds vorig jaar zomer ben ik gestart met de website www.kunstdigitaal.nl. Met diverse berichten wil ik met name jongeren enthousiast maken voor ‘Kunst op de digitale snelweg’: Digitale kunst en kunst die ontstaan is door de invloed van computers en internet. Ook wil ik jongeren nieuwsgierig maken naar de achterliggende technieken en mechanismen van software, internet en social media. 

Enter-control

Voor het DDAMA (Dutch Digital Art Museum Almere) heb ik een blogbericht geschreven over de kunst die ik gemaakt heb om te reflecteren op de komst van computers en internet in mijn leven:

https://www.ddama.eu/digital-art-blog/

Mijn werk past helaas niet in het verzamelbeleid van dit museum, omdat het niet digitaal vervaardigd is. Het zijn drie schilderijen met daarnaast mijn afstudeerwerk. Dat is een film geprojecteerd op een groot schilderdoek wat in de film beschilderd wordt. De drie schilderijen kun je in het blogbericht bekijken van het DDAMA en gaan over het omgaan met social media tijdens het opvoeden van onze kinderen. In mijn afstudeerfilm laat ik een transformatie zien van multitasken naar het vinden rust. Hierbij een preview van de film:

Enter-control, 2016, Acryl op doek, ongeveer 200 x 150 cm + Film (geprojecteerd op de achterkant van het doek), 2016, Anja Brand en Viviane Strik, duur 11:25 min
Muziek:

Kraftwerk – Numbers – 2009
Michael Kiwanuka – Home again
Erik Satie – 3 Gymnopedies (arr. A. Miolin) Roland Pontinen – Gymnopedie 1

Het werk is naar mijn mening nog steeds relevant in deze tijd. Laten we ons sturen door software en algoritmes, of beseffen we wat we doen en hebben we het onder controle? Enter-control! Het DDAMA is een sympathiek initiatief met een aantal interessante werken, het bezoeken waard!
Meer informatie: https://www.ddama.eu/visit/