Stripverhaal over Artmári en haar vrienden

Hierbij publiceer ik mijn eerste stripverhaal over ‘Artmári en haar vrienden’. Het verhaal heet ‘VI-buster!’. De afkorting VI staat voor virus en spreek je uit als ‘Vey-buster’. Artmári is de hoofdpersoon van de strip en ik heb nu drie vrienden erbij bedacht: Ossi, Biyo en Victor. Artmári spreek je uit als ‘Artmaarie’. Als je op de afbeelding klikt kun je deze groter zien en beter lezen.

Deze nieuwe stripfiguren heb ik in december 2020 bedacht om verhalen over te bedenken en te tekenen. Ooit deed ik veel aan striptekenen en liep ik rond op stripbeurzen, samen met Maaike Hartjes en Barbara Stok. Rond 1998 heb ik een klein smallpress stripverhaal gemaakt over Zr. Fidelia (Zuster Fidelia en haar roeping). Later heb ik wat kleine cartoons met Tante Bet erin getekend. Daarna heb ik veel in opdracht gewerkt en weinig strips getekend. Twee jaar terug had ik wel een klein meisje bedacht, maar dat kwam niet verder dan de figuurschets. 

Hieronder de eerste schets van Artmári en de eerste uitwerking van de vriendengroep. Voorlopig is alles nog in zwart-wit, want dan kan ik het zonder computer uitwerken. Ik vind het gewoon fijn om alleen met papier, potlood en pen en inkt te werken. Later ga ik het nog digitaal uitwerken in kleur en dan wellicht ook de kaders beter tekenen. Veel leesplezier!

(Copyright: Alle afbeeldingen zijn mijn eigendom en mogen alleen met mijn toestemming geprint of gepubliceerd worden in tijdschriften, kranten, webtijdschriften, etc.! Delen op non-commerciële social media is toegestaan.)