Workshop ‘Teken een verhaal’

Woensdagochtend 13 oktober heeft Ranja een uitleg over het beroep illustrator gegeven aan groep 3 van de Johannesschool i.v.m. de kinderboekenweek. Daarna heeft ze samen met de kinderen een verhaal getekend.

Wat is een illustrator nu eigenlijk? En tekent die alleen voor kinderboeken? Na uitleg hierover heb ik een verhaal voorgelezen over een jongen met een krijtje. Dit verhaal en het lied ‘Toe teken een verhaal voor mij’ vormde het uitgangspunt voor de kinderen om zelf een verhaal te bedenken. Uit alle tekeningen en in overleg met de kinderen heb ik één groot verhaal op het digibord getekend.

Het verhaal gaat als volgt:
Een kind in een ballon gaat op reis. Langs de maan en het paard en de bij. Over een hoge berg. In de berg zijn drie dino’s. Twee dino’s zijn gezellig met elkaar aan het dansen. De reis gaat verder langs een vliegtuig en de hoge flat. In de hoge flat is brand uitgebroken. Gelukkig komt de brandweer en die gaat de brand op tijd blussen. De reis gaat verder lang de zon en de vlinder. Eerst gaat het kind vakantie vieren in de groene tent met rits. Daarna gaat het naar zijn huis. Het huis heeft een windhaan op de schoorsteen. Tot slot zegt het kind: dag!

De kinderen vonden dit een prima verhaal en zelf hebben ze ook nog een mooie tekening gemaakt. Meer weten over de verhalen in kindertekeningen en hoe je daarmee om kunt gaan? Dan is het boek ‘Kindertekeningen’ van Karin Kloosterboer een aanrader.

Mocht u mij ook willen vragen voor een uitleg + workshop (regio Zuid-Holland) dan kunt u altijd contact met mij opnemen.