Responsive WordPress website

Ranja kan responsive statische en WordPress websites voor u maken. Bij WordPress sites kan Ranja uitleg geven over het gebruik, bijhouden en instellen van diverse items. Deze website www.anjaranja.nl is een responsive WordPress website met Pagelines plugin. Hieronder kunt u de uitleg lezen over de diverse gebruikte technieken.

WordPress

WordPress is een opensource CMS dat zeer gebruiksvriendelijk is. Een CMS zorgt ervoor dat de inhoud van de website makkelijk zelf aan te passen is. Ook de integratie met sociale media is heel handig. Met de WordPress app op een smartphone of tablet is het zeer makkelijk om teksten aan te passen in de website of artikelen toe te voegen. Ideaal voor onderweg of ’s avonds zodat de computer er niet speciaal voor opgestart hoeft te worden. WordPress maakt gebruik van plugins, zoals bijvoorbeeld: zoekmachine optimalisatie, formulieren, google analytics en een gallery. Een WordPress site heeft wel regelmatige updates nodig van WordPress zelf en de plugins.

Pagelines

Pagelines is een plugin voor WordPress. Het is vooral handig als de vormgeving van de website steeds aangepast moet worden. Voor mij is het een tool om niet teveel vast te zitten aan een layout.

Templates

Voor een WordPress site wordt vaak gebruik gemaakt van vaste templates die aangepast wordt aan de wensen van de klant.

Tijdsduur bouw website

Het bouwen van een goede website met relevante inhoud kost veel tijd. De minimale tijdspanne om een goede site te maken (meerdere pagina’s) is gemiddeld 3 tot 6 maanden. Belangrijk is om van tevoren goed na te denken welke informatie je waar wilt plaatsen.

Responsive

Deze techniek is zeer geschikt voor redelijk eenvoudige websites. Het formaat van de website past zich automatisch aan op de schermgrootte. Zo is de website goed te bekijken op pc, smartphone en tablet. Bijkomend voordeel is dat je maar 1 afbeelding hoeft toe te voegen en dat het formaat van de afbeelding zich vanzelf aanpast aan de schermgrootte. Dit kan met een geschikte template van WordPress.

Een statische responsive website of pagina is ook mogelijk. Een voorbeeld daarvan is een pagina gemaakt door Ranja voor Door’s Fashion in Pijnacker.

Voor meer informatie over het laten maken van een (responsive) website-ontwerp of uitleg bij WordPress kunt u onderstaand formulier invullen. Ranja neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.