Artmári en haar vrienden

De stripfiguren Artmári en haar vrienden heb ik ontwikkeld tijdens de online lessen. Hieronder een overzicht van de eerste schetsen en tekeningen.

Het begon met het maken van een cartoon over de coronaregels op school. Daarna heb ik de figuren verder uitgewerkt en een stripverhaal getekend. Old school met pen en inkt op mijn lichtbak, want dat geeft mij het meeste ontspanning. Lees het eerste zwart-wit stripverhaal van Artmári en haar vrienden. Ze gaan op een vrolijke en creatieve manier aan de slag om het coronavirus te bestrijden. Daarna heb ik een nieuwe cartoon gemaakt, daar zie je al de onmogelijkheid van alle regels in terug met bubbels enz. Toen de coronamaatregelen niet meer nodig waren heb ik cartoons gemaakt voor school over het belang van lezen (Dat het Alfrink College startte met 20 minuten lezen kwam zelfs op het Jeugdjournaal!).

Welke figuren komen voor in Artmári en haar vrienden? Vijf kinderen van ongeveer 12 jaar: Artmári, Victor, Ossi, Biyo zijn vrienden. Switcher zit ook in de klas en heeft helemaal geen vrienden. Twee docenten: Mijnheer Kallum (wiskunde) en mevrouw PandL (kunst). Daarnaast is er nog een professor die de kinderen helpt bij uitvindingen, maar ook ongezouten haar mening geeft: Professor JW.

Wat wil ik nog gaan maken? Nu ben ik schetsen aan het maken om mijn figuren verder uit te werken en te verbeteren. Daarnaast ben ik begonnen aan een A5 boekje waarin Artmári en haar vrienden uitleggen hoe je met plezier kan leren tekenen. De laatste ontwikkelingen kun je volgen op mijn Instagram @anjaranja met de hashtag #artmaricomic of #artmarienhaarvrienden.

(Copyright: Alle afbeeldingen zijn mijn eigendom en mogen alleen met mijn toestemming geprint of gepubliceerd worden in tijdschriften, kranten, webtijdschriften, etc.! Delen op non-commerciële social media is toegestaan.)