Workshops

Onderstaande workshops kunnen gegeven worden op basisscholen in Zuid-Holland. Tijdens mijn studie voor docent beeldende kunst en vormgeving heb ik meer geleerd over leerdoelen, leerlijnen etc. en kan ik inmiddels meer aanbieden dan hieronder vermeld. Voor vragen of mogelijkheden kunt u altijd vrijblijvend contact met mij opnemen!

Workshop ‘Teken je held’

Mooie resultaten!Eerst volgt een introductie over het begrip ‘held’ met diverse voorbeelden. De kinderen kiezen een van de voorbeelden uit. Vervolgens leg ik uit hoe je een figuur met basisvormen op een vel kunt tekenen. De kinderen kunnen daarna bedenken wat ze willen veranderen aan de figuur en welke achtergrond ze eraan toe willen voegen. Vervolgens gaan ze aan de slag en begeleid ik de kinderen waar nodig.

Doelgroep: Bovenbouw

 

Workshop ‘Teken een verhaal’

ranja-teken-een-verhaal-groep-3De workshop begint met het voorlezen van het verhaal ‘Paultje en het paarse krijtje’. Dit verhaal en het lied ‘Toe teken een verhaal voor mij’ vormt het uitgangspunt voor de kinderen om zelf een verhaal te bedenken en te gaan tekenen. Uit alle tekeningen van de kinderen maak ik een selectie en teken dit op het digibord.

Doelgroep: Middenbouw

Verslag van deze workshop:
http://www.anjaranja.nl/tekenles/workshop-teken-een-verhaal/

 

Workshop ‘Favicon ontwerpen’

favicon06Workshop over het ontwerpen met pixels (=blokjes). Een favicon is een symbooltje wat je in de www-adresbalk te zien krijgt bij bepaalde websites (zoals het Ranja-oog bij die van mij). Het bestaat meestal uit 32×32 pixels (blokjes). Andere pixelplaatjes zijn: icon, emoticon en bijv. je muisaanwijzer op het beeldscherm. In de workshop leg ik eerst uit hoe een favicon of pixelplaatje ontworpen wordt. De kinderen gaan dan een schetsoefening maken en ik leg iets uit over tekenen en schetsen. Daarna gaan de kinderen zelf een symbool/favicon ontwerpen. Dit gebeurt met de hand op ruitjespapier. Thuis kan de tekening gebruikt worden om met bijvoorbeeld strijkkralen het figuur te maken.

Doelgroep: Bovenbouw

Meer uitleg over deze workshop:
http://www.anjaranja.nl/tekenles/workshop-favicon-ontwerpen/