Basiscursus tekenen en schilderen voor kinderen

Op donderdagavond 17 september 2020 is de basiscursus tekenen en schilderen voor kinderen gestart. De cursus is helaas al vol. Inschrijven voor de cursus van september 2021 kan onderaan deze pagina. Basiscursus tekenen kinderen

De cursus is voor kinderen van 9 t/m ± 14 jaar. Vanaf 9 jaar zijn kinderen toe aan het realistisch leren tekenen, wat in deze cursus behandeld wordt. De les wordt gegeven van 18.30-19.30 uur door Bibi Brand, de dochter van Anja.

In deze basiscursus leer je de volgende basistechnieken van het tekenen: basisvormen schetsen, arceren, met de vorm mee schetsen, schaduw, kleurenleer en dieren tekenen. In de eerste les mag het kind een favoriete knuffel natekenen. Elke les begint met basisvormen schetsen op muziek. Op deze manier kan er met fantasie getekend worden en is het makkelijker om grote vormen te tekenen. Het leert de kinderen ook om niet te hard op het potlood te drukken.

Verder komt het gebruik van compositie in een tekening aan bod, perspectiefleer (hoe teken je diepte) en basis portret- en figuurtekenen. De kinderen leren een favoriet dier en een favoriete sporter natekenen. Naast potlood wordt ook met houtskool en inkt gewerkt en er wordt een les geschilderd. Ook is er aandacht voor kunstgeschiedenis.

PageLines- ranja_strip_gameontwerpen.jpgIn het voorjaar gaan de kinderen zelf een verhaal bedenken en dat uitwerken tot een strip of game. Het stripverhaal wordt uitgewerkt tot één A3-pagina. Het game-ontwerp wordt uitgewerkt in een schets van de game-levels en een uitgewerkte game-omslag. In de lessen is er uitleg over het tekenen van personages, brainstormen, storyboard tekenen en onomatopees. Tijdens deze lessen is er aandacht voor onderwerpen uit de geschiedenis van het stripverhaal, kinderboeken, de gamewereld of de tekenfilm.

Totale kosten tekencursus: 280,- euro. Hierbij is inbegrepen:

  • Basis tekenmateriaal (in samenwerking met Van Atten en Waltman Fine Art)
    A3 tekenblok, 2B potlood en een doos kleurpotloden
  • Houtskool, penseel en inkt, verf en penselen zijn tijdens de les beschikbaar
  • 30 lessen op donderdag van 18.30 tot 19.30 uur
    Buurt & Zo, Leslokaal 1
    Prins Hendrikstraat (achter de bibliotheek) in Pijnacker
  • Plezier in het tekenen

Het is handig om zelf nog een gum en een puntenslijper met bakje mee te nemen.

Cursusdata
De lessen worden gegeven van: september 2021 tot en met 1 juli 2022.
(NIET op: 22 oktober, 3 december 2020 t/m 7 januari 2021, 25 februari, 1 april, 29 april t/m 13 mei 2021)

Voor september zijn al genoeg inschrijvingen, je kunt nog wel inschrijven om op de wachtlijst geplaatst te worden.

Kortingskaart
Bij aanvang van de cursus ontvang je een kaart die recht geeft op 10% korting bij diverse winkels met teken- en schildermaterialen.

Voorwaarden cursus:
1. Het gehele cursusgeld dient uiterlijk vier weken voor het begin van de cursus overgemaakt te worden op. Contant betalen is mogelijk, neem daarvoor contact op met Anja Brand.
2. Opzeggen is mogelijk tot twee maanden voor de aanvang van de cursus. Daarna wordt 30% van het cursusbedrag in rekening gebracht.
3. Opzeggen met volledige terugbetaling is alleen mogelijk in overleg met Anja Brand en met een geldende reden (ziekte ed.). Als de cursus is gestart, is terugbetaling niet meer mogelijk.
4. Anja Brand-Heemskerk houdt zich het recht voor om zich maximaal 2 keer ziek te melden indien noodzakelijk. Als het mogelijk is wordt een inhaaldatum ingepland.
5. In geval van overmacht, zoals bij een ramp (bijvoorbeeld een lockdown) is geen restitutie van cursusgeld mogelijk. Wel zal Anja Brand-Heemskerk zoveel als redelijk mogelijk is online les proberen te geven of inhaaldata plannen.
6. De cursus start met minimaal 6 cursisten en heeft maximaal 11 cursisten.

Voor inschrijving, meer informatie of vragen kun je altijd contact opnemen via onderstaand formulier.

Wilt u meteen inschrijven? Dat kan! Graag ontvang ik dan de volgende gegevens via onderstaand contacformulier:
Naam, e-mailadres, adres, telefoonnummer en geboortedatum (dit i.v.m. de belastingdienst).

Contactformulier

* verplicht veld

BewarenBewaren